Frias

Bezoek het kleinste stadje van Castilië y Leon

Onze waardering:

Bezienswaardigheden Frias

Frias is het kleinste stadje van Castilië y Léon. Het is zonder twijfel het mooiste stadje van het district Burgos en uitgeroepen tot een van de drie mooiste plaatsen van Spanje. Het aanzicht is al prachtig door het kasteel die op een rots is gebouwd. Tel daar de middeleeuwse gebouwen en de ligging op een rots bij op en dan is de deze keuze snel duidelijk.

Het meest opvallende gebouw is het kasteel. Met name de ligging is prachtig. Het kasteel is tegen betaling ook te bezoeken. Hou wel rekening met de siësta tijden, want dan is deze gesloten. Het kasteel is ook een goed startpunt voor een bezoek aan Frias.

Loop vervolgens door naar de San Vicente kerk en daal dan via de middeleeuwse straatjes af naar de andere highlight van Frias, de “Casas Colgadas”. Dit zijn huisjes die deels over de rots hangen en daarom ook de hangende huisjes genoemd worden.

In het deel onder het kasteel vindt je ook de souvenirwinkeltjes en restaurants. Frias is goed bewaard gebleven en daardoor is de hele oude stad bezienswaardig.

Route en parkeren Frias

Er ligt een parkeerplaats vlak voor de oude stad. Vanaf hier kun je omhoog lopen en kom je bij het kasteel uit.

Frías, Castilla y León, Spanje

Is Frias kindvriendelijk?

Frias is goed te bezoeken met kinderen. Er zit wel veel glooiing in de straten en de straten zijn gelegd met klinkers. Buggy’s is dus niet zo’n goed idee.

Eten en drinken

In het onderste gedeelte van de stad vind je een aantal restaurants. In het nieuwe gedeelte van Frias zijn ook wat restaurants te vinden.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.

Tobera

Op vier kilometer van Frias liggen de cascadas de Tobera. Meer hierover vind je in ons blog: “Watervallen van Burgos”.