Yecla kloof

Korte kloof met metershoge wanden in provincie Burgos

Onze waardering:

Yecla kloof

De Yecla kloof is een korte smalle kloof in de buurt van het dorp Santo Domingo de Silos in de provincie Burgos. De kloof is in totaal 600 meter lang. Je loopt tussen de metershoge wanden over een loopbrug die over de onderliggende rivier is aangelegd. Op sommige punten is de kloof zo smal dat je wat moeite moet doen om er tussendoor te komen.

Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over en daar vind je een trap naar beneden. Vanaf daar wandel je over een betonnen pad door de kloof. Onder je hoor je de rivier stromen, mits er water is. Vervolgens kun je kiezen hetzelfde pad weer terug te lopen of via de trap omhoog te lopen en via de tunnel terug te lopen naar de auto.

Kijk ook goed omhoog. Veel gieren broeden hier. Ze vliegen regelmatig uit om voedsel te zoeken.

Route en parkeren Yecla kloof

De kloof ligt tussen de plaatsen Santo Domingo de Silos en Hinojar de Cervera. Je kunt de auto parkeren aan weerszijde van de tunnel. De parkeerplaats aan de kant van Hinojar de Cervera is wel veel groter. Steek vervolgens de weg over en daar vind je aan beide zijden van de tunnel een trap naar beneden.

Desfiladero de la Yecla, Santo Domingo de Silos, Castilla y León, Spanje

Is de Yecla kloof kindvriendelijk?

Als je de trap af bent gedaald, loop je over een loopbrug met een betonnen pad. Het pad is omheind met een hek. Hier en daar zijn er wat kleine hoogteverschillen. Goed te doen met kleine kinderen dus. Het is met een buggy te doen maar je moet deze dan wel de trap op en af dragen. Een buikdrager kan prima, een rugdrager kan wat problemen geven bij de smalle passages.

Eten en drinken

Er is een bar bij vlak bij de parkeerplaats richting Hinojar de Cervera. Santo Domingo de Silos ligt vlak bij en daar zijn verschillende restaurants en bars.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden

Overig

In Santo Domingo de Silos ligt het mooie klooster van Silos. Vind hier de bezoektijden.