Hoe kom ik op Schiphol?

Hoe kom ik op Schiphol?

Je hebt je reis gepland en alles geregeld. En dan rijst de vraag: hoe kom ik op Schiphol? Mogelijkheden genoeg, maar wat is voor jou het handigst? Is dat de trein, de auto of misschien georganiseerd vervoer? In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij, zodat je voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Parkeren Schiphol

Een populaire manier om op Schiphol te komen is met de auto. Vertrekken wanneer je wil en geen afhankelijkheid van een vervoerder, zijn de grote voordelen. En woon je niet in de buurt van Schiphol? Dan is het mogelijk ook de goedkoopste manier. Er bestaat natuurlijk wel de kans dat je in de file terecht komt. Hou daarom het filenieuws goed in de gaten, check voor vertrek de beste route én vertrek op tijd.

Waar kun je de auto parkeren op Schiphol? Parkeren op loopafstand van de terminal kun je bij P1 en P2. Maar dit is alleen interessant als je er korter dan twee dagen wilt parkeren. Wil je zo voordelig mogelijk op P1 of P2 parkeren? Dan kun je het beste via Schiphol Terminal Parking je  parkeerplaats online reserveren.

Wil je twee dagen of langer parkeren op Schiphol? Er zijn verschillende aanbieders van lang parkeren op Schiphol. Quick Parking Schiphol is bijvoorbeeld een goede optie. Je parkeert je auto (of laat hem parkeren!) op een bewaakt parkeerterrein. Met de gratis shuttlebus ben je binnen 3 minuten bij de vertrekhal op Schiphol. De shuttlebussen rijden vaak. Ook alleen voor jou. En dat voor een concurrerende prijs. Een parkeerplaats reserveren bij Quick Parking Schiphol doe je online.

Trein naar Schiphol

Ga je met de trein naar Schiphol dan begint je vakantie eigenlijk al. Geen handen aan het stuur, dus check nog even het laatste nieuws, begin alvast in het boek dat je hebt meegenomen, bespreek met je reisgenoot de plannen voor de komende dagen. Daarbij stopt de trein onder Schiphol. De roltrap naar boven en je bent bij de vertrekhallen. Geen gedoe met files en transferbusjes vanaf de parkeerplaatsen.

Maar vlieg je heel vroeg in de ochtend, dan is de trein geen optie. En reis je met meerdere personen? Dan is de trein soms duurder dan parkeren bij Schiphol of een schipholtaxi.

Wil je weten hoe jouw treinreis er uitziet en wat de kosten zijn? Check dan de reisplanner van NS. Geen OV-chipkaart? Geen probleem. Je kunt tegenwoordig ook een e-ticket kopen.

 Schipholtaxi

Heb je geen auto? Is de trein geen optie? Of heb je geen zin in allerlei rompslomp en heb je liever vervoer van deur tot deur? Dan is een schipholtaxi de overweging waard. Je betaalt wel voor deze service, maar dan hoef je niet met koffers te slepen. En de taxi’s rijden 24/7. Als je de prijs deelt door het aantal personen met wie je reist, kan de prijs uiteindelijk nog meevallen. Als je met een groter gezelschap reist, worden de kosten per persoon lager. Ook door de taxi te delen met ‘vreemden’ kan de rit goedkoper maken. Nadeel is dan wel dat je mogelijk langer over je reis doet, omdat er andere reizigers opgehaald moeten worden.

KLM Busservice

Vlieg je met KLM? En woon je in de buurt van Arnhem, Nijmegen, Maastricht of Eindhoven? Dan kun je gebruik maken van de gratis KLM Busservice. Twee keer per dag rijdt er een bus van Nijmegen via Arnhem naar Schiphol en terug. En twee keer per dag een bus van Maastricht via Eindhoven naar Schiphol en terug. Er zijn verschillende opstapplaatsen in de genoemde steden.

Wil je hier gebruik van maken? Zorg er dan voor dat één van deze steden als vertrekpunt op je ticket staat. Hoe je dat regelt lees je op de website van KLM.